Proteinrik, nyttig pizza

Här har ni mitt favoritrecept på hemmagjord pizza. Den innehåller inget vanligt vitt mjöl och är helt glutenfri. Sojamjölet och äggen gör den också rik på protein. Välj en lightost och du har en nyttig, fräsch pizza att tugga på. Gör lite egen pizzasallad till på vitkål, olivolja, rödvinsvinäger, salt och pepparmix. Supergott!
Recept till botten (2 stora pizzor): 
3 dl sojamjöl
2 dl rismjöl
2-3 ägg
2 dl vatten
salt + valfria kryddor
Ställ ugnen på 175 grader. När du blandat degen lägger du halva degen på ett bakplåtspapper. Lägg sedan ett bakplåtspapper över och pressa ut lite grann. Kavla ut pizzan (ha kvar bakplåtspappret) till lagom storlek. Ca 0,5 cm tjock. Dra av pappret och gör samma sak med resten av degen. Grädda i ugnen ca 3-5 min och ta ut igen. Lägg på valfri topping och ställt sedan in i ugen i 15 min. 

dsc_0268_562d471d2a6b224f9dad3411dsc_0270_562d4722e087c37b1335b285

Näringsvärgde för en pizza:
450 kcal
43,5 g protein
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s