Citron, kokos-och vaniljmousse

Shit, mina ben idag alltså. Dom har vart med om piggare dagar! Så sjukt go känsla. Igårkväll kände jag bara hur dom blev tyngre och tyngre. Helt underbart.
Igårkväll rörde jag också ihop en otroligt god citron, kokos-och vaniljsmousse/chiapudding. Den passar perfekt som efterrätt och har en fräsch, söt smak. Jag hade den bara en timme i kylen igår så den hann inte stelna jättemycket, eller rättare sagt, chiafröna hann inte svälla upp och dra till sig så mycket av vätskan. Konsistensen blir nog ännu bättre om du låter den stå över natten eller dagen om du vill ha som efterrätt på kvällen. Det blir ganska stora portioner så vill man ha en mindre efterrätt går den absolut att dela på fyra i mindre fat.
Recept:
1 ägg
1 dl äggvita
2 msk stevia
Rivet skal från en citron
Citronsaft från 1/2 citron
1 kapsyl vaniljarom
1 dl kokosmjölk
100 g kvarg
30 g chiafrön
Vispa ägg och äggvita lite fluffigt och vispa sedan ner stevia och vaniljarom. I med vitronskal och citronsagt och sedan resten. Rör sist ner chiafrön. Häll över i två glas/serveringsskålar och ställ in i kylen i minst en timma. Helst över natten eller under dagen. Servera med hallon eller några andra favoritbär. 
 
Ät och njut!
dsc_0171_55dffe242a6b2272b726e728dsc_0174_55dffe22e087c33f48ff0464
Näringsvärde per servering (av två):
230 kcal
16 g protein
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s