Citroncheesecake med chokladbotten

Med inspiration ifrån min saffranscheesecake gjorde jag i lördags en annan variant med citronsmak. Riktigt fräsch i smaken och kändes faktiskt lite lyxig att äta med lite hallon till. Bra som efterrätt på middagsbjudning! Att den är nyttig och proteinrik gör inte bytyget sämre.
Recept botten:
 
100 g dadlar
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
20 g smält kokosolja
 
Frosting: 
50 g kvarg
200 g phiadelphia extra light 
3 äggvitor
3 msk stevia
rivet skal från en citron
saft från en citron
2 skopor (1dl) whey complete vanilj
Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna tillsammans med äggen så det blir än slät smet. Blanda alla torra ingridienser i en bunke och rör sedan ner dadlarna och äggen. Tillsätt till sist 20 g smält kokosolja. Smörj en form med kokosolja och kokos. Häll i smeten. Du kan behöva ”dra ut” smeten litegrann så den täcker botten.

Blanda ihop frostingen. Jag mixade allt lite fluffigt med en stavmixer. Häll på kladdkaksbotten och ställ in i ugnen i ca 20-30 min. Jag har varmluftsugn så något längre om du kör utan. 
Låt stå i frysen i några timmar innan du äter den så den blir kall. Alt. i kylen över natten.
Ät och njut!! 
dsc_0042_566f1d472a6b22a9e2d877f5
dsc_0054_566f1d4bddf2b363f4b75dfb
Näringsvärde per bit (8 bitar): 
 
193 kcal
7 g fett
18 g kolhydrater
19,2 g protein
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s