Glutenfri, nyttg pizza

Här har det blivit ett nytt, ofrivilligt uppehåll igen… att det ska vara så svårt att komma in i det!
Men nu är det måndag, Olle går i skolan och jag ska ha mitt första seniorpass kl 10 så nu känns det som att man kan komma i lite rutiner igen. Skönt. Ska också köra ett rygg-och bicepspass. Det ska skrivas ner i kalendern så jag håller lite koll.
Igår spelade vi bingolotto (tyvärr utan någon vidare framgång…) och gjorde hemgjord pizza. Självklart en nyttigare variant! Sen frossade vi godis efter, men ändå..
 
 

Pizzabotten är gluten-och nötfri också vilket gör att de flesta kan äta den. Enkel och snabb att göra.
Recept: 
3 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk xanhan gum (går säkert bra med fiberhusk, kanske även går att utesluta men jag hade det!) 
2 ägg
1/2 dl vatten
Valfria kryddor. Jag hade salt och oregano. Skulle nog vara gott med basilika, timjan och lite sådant också!
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över ocg tryck ut degen innan du kavlar ut, också med bakplåtspappret över.Dra försiktigt bort pappret och låt stå i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och toppa med valfria tillbehör och ställ in i ugnen ca 10 minuter till eller tills osten har smält.
dsc_0161_55dab17c9606ee711c548796dsc_0159_55dab16b2a6b22bd310afe7c
Näringsvärde för hela botten:
543 kcal
44 g protein
 
Sen är det upp till dig vad du toppar den med! 🙂
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s