Blåbärspaj

Igår var vi ute i skogen och plockade blåbär. Finns hur mycket som helst! Även om det tar lång tid att rensa så var det sjukt värt det. Dexter njöt av att få vara ute i skogen med oss också. Han var lite ivägen ibland och tiggde blådär, men det får man leva med! Han fick leka av sig lite på ängen utanför innan vi gick in! En halvfull hink blev det så när vi kom hem gjorde jag ju såklart ett improvisationsprojekt i köket- blåbärspaj! Den blev riktigt god, speciellt med lite vaniljsås på kvarg, stevia och vaniljarom till.
Glutenfri om du tar glutenfria havregryn i toppingen!
Recept till botten:
3 dl mandelmjöl
1 msk stevia
1 msk honung/agave
1 ägg
1 tsk xanthan gum
Till fyllningen:
4 dl blåbär
1 msk kokosolja
1 msk stevia
1 dl havregryn
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop ingridienserna tll botten i en bunke och rör om tills det blir en rörlig deg. Platta ut degen i en pajform. 
Häll i blåbär i en kastrull och värm upp tillsammans med kokosolja och stevia. När det smält häller du i havregrynen och rör om. Häll sedan på pajen. In i ugnen i ca 20 minuter. 
dsc_0330_559d303bddf2b37baa4ff05cdsc_0331_559d3047e087c306b266872cdsc_0333_559d305a2a6b221be4d89ed3
Näringsvärde per bit (8 bitar) 
197 kcal
7,9 g protein
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s