Glutenfria scones

Igår morse blev jag lite baksugen (ovanligt). Har tänkt länge att jag vill prova baka med kikärtsmjöl så det köpte jag för ett tag sedan men det har bara stått tills nu.
Jag blev inte besviken på det i alla fall. Måste testa att göra något pizzabotten eller något av detta. 🙂
Det blev en variant av scones kan man säga. Proteinrika, nyttiga scones till frukost. Inte helt fel det!
Recept för två stycken scones: 
1,5 dl kikärtsmjöl
3 msk krossade linfrön
2 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1 ägg
0,25 dl äggvita
50 g kvarg
1 tsk havssalt
Ställ ugnen på 175 grader och rör ihop smeten. Forma till två bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Låt stå i ugnen 12-15 minuter. 
dsc_0140_55c7916bddf2b32bbd49d64b
Näringsvärde per bröd:
276 kcal
20,5 g protein
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s