Nyttig äppelpaj

Idag har jag verkligen haft en riktig söndag. Har städat mit rum hos pappa, rensat garderoben hos mamma, hälsat på farmor och farfar och bakat äppelpaj!
Satt och tänkte på det några gånger på resan, att jag ville göra en variant av äppelpaj alltså. Så idag fick det bli! Perfekt på en vilodag att improvisera lite i köket! Resultatet blev riktigt bra! En krämig botten med en krispig topping. 126 kalorier per bit om man delar i 10 delar. Massa fibrer och protein också. Ät och njut!
För botten: 
 
230 g avrunna, stora vita bönor
1 dl äggvita
1 dl mandelmjöl
2 msk stevia 
1 tsk vaniljextrakt
1 dl havregryn
1 tsk kanel
Ställ ugnen på 175 grader. Mixa bönor och ägg till en slät smet och blanda sedan i resten. Smörj en form (jag använde kokosolja och havregryn) och bred ut smeten där.
Topping:
 
1 dl havregryn
0,5 dl äggvita
1 dl (ca 40 g) valnötter
1 tsk kanel
2 tsk kokossocker
1 äpple
 
Blanda ihop alla ingridienser förutom äpplet i en skål. Skiva äpplet i tunna skivor och lägg hälften på smeten i formen. Häll sedan över toppingen innan du lägger över de sista äppelbitarna. Strö lite kanel över och ställ in i ugnen ca 20-30 minuter. Jag har varmluft så det räckte med 20 minuter för mig! 
Servera gärna med lite vaniljsås (kvarg, stevia och vaniljarom) eller varför inte vanlig vaniljvisp!
dsc_0434_5533d603ddf2b32e2f6dd102dsc_0437_5533d629e087c3099a8e2e9edsc_0441_5533d63d2a6b22bbdf44e9c4dsc_0446_5533d64a2a6b22bc4b4933a3
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s