Nyttiga mazariner

På söndag är det som sagt Mazarinens dag. Istället för att äta en vanlig, klassisk mazarin som är gjord på smör och socker så gjorde jag ett eget recept idag. Jag använde mig inte av något smör eller vanligt vitt socker. Och resultatet blev riktigt bra! För glasyren använde jag mig av ett sötningsmedel som heter Sukrin Melis. Det fungerar precis som florsocker och smakar otroligt bra.

Receptet här ni här! (10 st)

230 g vita bönor
1 ägg
4 msk stevia
1/4 tsk vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
20 g kokosolja

200 g mandlar
1 äggvita
1/2-1 dl sukrin melis

1 dl sukrin melis
0,25 dl vatten
1 msk citronvatten

Börja med att mixa bönorna tillsammans med ägget. Tillsätt alla ingredienser till botten. Sist i med smält kokosolja. Rör om. Tryck ut degen i 10 st formar. Tryck med sked. Det ska bli som en liten skål (bild 1) .Låt dessa stå i kylen medan du gör mandelmassan:

Ställ ugnen på 175 grader.

Till mandelmassan börjar du med att skålla 200 g mandlar. Mixa dem i en matberedare eller i en mixer. Häll över i en skål och tillsätt sukrin melis och 1 äggvita. Rör om till en fast deg. Fyll kakorna med mandelmassan. Ställ in i ugnen ca 10-15 min. Som ska ha fått lite färg runt kanterna. Låt kakorna svalna.

Till glasyren häller du sukrin melis i en kastrull. Tillsätt vatten och citron och värm till ca 40 grader. Häll på kakorna med hjälp av sked. Låt stelna. Klart! Så goda bäst av allt – nyttiga! Nu kan vi fira Mazarinens dag på söndag! 

DSC_0115DSC_0127DSC_0132

Näringsvärde per mazarin: 

195,6 kcal
9,7 g protein
6,7 g kolhydrater
14 g fett

Annonser

En reaktion på ”Nyttiga mazariner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s