Choklad-och jordnötskladdkaka

Efter två riktigt sega veckor har jag äntligen börjat träna lite igen. Jag åkte på en riktigt seg förkylning med feber, hosta, ont i halsen och bara massa trötthet. När vi var hemma i Göteborg och hälsade på orkade jag inte mycket mer än att ligga i sängen. Så himla trist! Men- nu är jag äntligen igång igen. Har kört ett par lugna pass och idag på mitt cykelpass kändes det äntligen som jag kunde köra på riktigt igen. Och med seniorerna imorse hade jag superkul!

Det firade jag med ett nytt recept ikväll. En kladdig chokladkaka med jornötssmör och jordnötter. Hur gott? Självklart nyttig också!

Receptet är enkelt: 

240 g kikärtor
2 ägg
3-4 msk stevia
1 msk dadelsirap
2 msk kakao
0,25 dl valfri mjölk
1-2 msk jordnötssmör
en näve jordnötter (efter eget tycke)

Ställ ugnen på 175 grader. Mixa kikärtorna och äggen till en slät smet. Tillsätt resten förutom jordnötter och jordnötssmör. Häll ner smeten i en brödform med bakpapper (bild 1). Klicka ut jordnötssmöret på smeten och strö över jordnötterna. Tryck ner det lite med en kniv eller gaffel.
Ställ in i ugnen i ca 10 min. Den ska vara väldigt kladdig! Låt svalna och servera helst kall. 

DSC_0138DSC_0144DSC_0147

 

Näringsvärde för hela kakan (utan jordnötssmör och nötter)

530 kcal
31,3 g protein
19,5 g fett 
57,8 g kolhydrater

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s