Hallon/lakritsglass

Idag har vi varit på Ullared och gått loss. Fått med oss massa bra grejer hem. Som vanligt missar man massor från listan och kommer istället hem med 1000 andra saker… Men men. Nu är vi snart i ordning i vårt nya hem och då kommer en bildbomb.

Till efterrätt idag åt vi hallon och lakritsglass. En egen variant som inte innehåller något socker eller dåligs fetter. En proteinrik, god glass helt enkelt. Har blivit förälskade i Alvestaglassen nämligen så därifrån kom suget… Den är ju inte supernyttig direkt! Resultatet blev jättegott men en glassmaskin skulle nog inte vara helt fel att ha för lakritsglassen.. Här kommer receptet i alla fall!

Hallonglassen/sorbé/

4 dl frysta hallon
1 skopa whey complete vaniljs
en skvätt valfri mjölk

Mixa slätt med en stavmixer. Servera direkt eller låt stå en liten stund i frysen för att den ska stelna något mer.

Lakritsglassen:

250 g kvarg
2 äggulor
3 msk stevia
1 msk honung
1 tsk lakritspulver

Mixa allt med en stavmixer. Låt stå i frysen och rör om då och då tills den stelnat lagom mycket. Jag glömde av min och det blev en stel klump men då tog jag bara fram den en stund innan servering så jag kunde röra om efter ett tag med en gaffel. Geggade lite med den tills jag var nöjd med konsistensen! 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s