Nyttig morotskaka

Idag fick jag äntligen lite baksug igen! Bra när det närmar sig dieten, haha… det blev i alla fall en nyttig morotskaka och det blev faktiskt riktigt, riktigt god!! Gör den! Extra gott var det att toppa med lite rårivna morötter på.

Receptet har ni här:

  • 4 ägg
  • 0,8-1dl stevia
  • 3dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma 
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 4 dl rårivna morötter (ca 150g)
  • 40 g kokosolja

Frosting:

  • 60 g keso mini
  • 150 g phiadelphia extra light 3% (går bra med annan fetthalt också)
  • 1 krm vaniljpulver alt. 1 kapsyl vaniljarom
  • 1-2 msk citronsaft
  • 2-3 msk sukrin melis

Gör såhär: Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ägg och stevia fluffigt. Blanda alla torra ingridienser i en bunke. Häll detta i äggsmeten. Häll ner de rivna morötterna och häll till sist i smält kokosolja. Smörj en form och häll ner smeten. Fördela jämnt. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min. Ta ut och låt svalna.

Frostingen: Mixa keson slät med en stavmixer och ha i alla ingridienser i en bunke. Mixa dem tillsammans så det blir en smet. Vispa lite extra med elvisp. Bred över kakan och toppa med lite rårivna morötter och några valnötter. 

Servera och ät! 😁🙌

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s